Home » Webáruház » Öntvény kandalló modern és klasszikus jegyekkel

Öntvény kandalló modern és klasszikus jegyekkel

Köztudott, miszerint a nyersanyag felhasználás az emberiség múltjában egy elszánt kutatással és állandó törekvéssel kísért folyamatként jelenik meg. A mai öntvény kandalló a fémfeldolgozás technológiájának ősi és egyszerre modern produktuma. A fém megmunkálásával kapcsolatos ismereteiket az emberek évszázadokon át örökítették tovább anélkül, hogy az öntés jellegén vagy az eljárások fejlettségi metódusán bármit is módosítottak volna.

Az előkerült leletek alapján arra következtethetünk, hogy az ókorban lap- és táblaöntés technikával készült öntvény kandalló, kályha, kút és sírtábla. Az öntöttvasakat vaslécek és csavarok segítségével rögzítették egymáshoz. Így kezdődött a vaskályhák pályafutása a múltban. A mai minőségi öntvény kandalló modellek nem csupán erősek és hatékonyan funkcionálnak. Meghatározó esztétikai vonásaik segítségével a belsőépítészet fontos elemeivé léptek elő.

Magas minőséget képvisel a beépíthető kandallóbetét

A házon belül a kémény elhelyezkedése a döntő szempont, hogy hová kerülhet beépítésre az általunk kiszemelt kandalló. Fontos, hogy az igényeinkhez és a ház, illetve a szobák elhelyezkedéséhez igazodjon egy beépíthető kandallóbetét. Központi fűtés esetében konvekciós darabok állnak a rendelkezésünkre. Egy ilyen modell támogatja, hogy a meleg levegő a légcsatornán keresztül gördülékenyen képes legyen eljutni el az összes helyiségbe. Egy külső lemezköpeny összegyűjti a beépíthető kandallóbetét által létrehozott meleg levegőt és eltereli a csatlakoztatott légcsatornákba, ahol ventilátorok terelik tovább.

A burkolatba elhelyezésre kerül egy termosztát, ami segít meghatározni az elszívó ventilátorok indítási hőmérsékletét. A másodlagos lemezburkolat nem növeli a teljesítményt, csupán elszállíthatóvá alakítja a megtermelt hőenergiát. Ez a típusú beépíthető kandallóbetét olyan otthonba javasolt, ahol a vízoldali fűtési kör valamilyen oknál fogva nem kivitelezhető. Modern és rusztikus verzió is elérhető, opcionálisan rendelhető hozzá alapáron antracit szürke vagy feláras antik vörösréz, illetve króm kilincs.