Home » Webáruház » Érdekes a Calvados története

Érdekes a Calvados története

Mindig kell otthon legyen némi szeszesital arra az esetre, ha vendégeink érkeznének. Például a Calvados igazi különlegességnek számít tájainkon, amivel könnyen el tudjuk bűvölni a meghívottainkat. Az ital tulajdonképpen normandiai almaborból készült gyümölcspárlat, története pedig hosszú évtizedeket ölel fel.

A középkor végén, Normandiában már készítettek almaborból különböző párlatokat, viszont az első hivatalos főzőegylet csak a 16. században alakult meg. A Calvados elnevezés az 1950-es évektől eredetvédett, csakis a nedű viselheti ezt a megnevezést, ami a megfelelő előírások és szabályozások mentén almaborból készül és a paragrafusokban meghatározott körzetből származik.

Érdekes és beszédes adat, hogy egyetlen liter 40%-os italhoz 12-25 kg alma feldolgozására van szükség, de néha körte is belekerülhet a cefrébe. Ebből készül az almabor és szintén ezen a ponton kezdődik a Calvados előállítása, mégpedig lepárlással. A kifejezetten ízletes itóka több típusa is megvehető a premiumitalnagyker.hu webshopból.