Home » Webáruház » Öntözőrendszer szórófejek nagy hatótávolsággal

Öntözőrendszer szórófejek nagy hatótávolsággal

A legtöbb telken, zöldövezetben és parkban a gyep a terület ékköve, amit nemcsak karban kell tartani, hanem megfelelően locsolni is szükséges. Ez különösen igaz a száraz régiókban. Az automata öntözőrendszer szórófej jó állapotban tartja a gyepszőnyeget. Ennek a berendezésnek a használata racionális az olyan nyílt terepeken is, ahol a különböző növényeket termesztenek. A növények igényei jelentősen eltérnek egymástól, nemcsak a locsolás gyakorisága, hanem az időtartam és a vízmennyiség tekintetében is.

Például egy nagy növekedési ütemű gyep intenzívebb locsolást igényel, mint a szabadföldi növény. Ezért a legtöbb modern gyártó olyan funkcionális öntözőrendszer szórófejeket kínál, amelyek különböző szintekre állíthatóak. Az igényeknek legmegfelelőbb berendezés kiválasztásakor a következő szempontokat kell figyelembe venni: a víz áramlásának sebessége, a szórófej hatótávolsága és az öntözés szöge. Ezek a paraméterek az öntözőrendszer szórófejek cseréjével módosíthatóak, amelyek hatótávolsága általában 1,8-10,6 m között változik.

Kiket foglalkoztat az öntözőrendszer ára?

Sohasem késő elgondolkodni a gyep, a kert vagy a gyümölcsös állapotán. A kertészkedés kényes vállalkozás, mert nem tűri a hibákat és éber felügyeletet igényel. Sok kerttulajdonosnak, aki gyakran van távol az otthonától, gondot okoz a növények locsolása. Ők azok, akik előbb vagy utóbb elkezdenek az öntözőrendszer ára után érdeklődni. Bárki életében előfordulhat, hogy változó rendszerességgel napokra, hetekre, sőt, hónapokra felügyelet nélkül kell hagynia az otthonát.

Rendkívül bosszantó, amikor a nyaralásból vagy üzleti útról hazatérve, hervadt virágokat és sárga pázsitot látunk. Még ha néha képesek is maguk gondoskodni a növényekről, ez rengeteg értékes időt és energiát vesz igénybe. Ilyenkor az öntözőrendszer ára már nem is tűnik hatalmas befektetésnek. Sokan ezt a problémát úgy próbálják megoldani, hogy megkérnek egy szomszédot, hogy gondozza a kertet, amíg távol vannak vagy felbérelnek egy profi kertészt. A másik lehetőség, hogy nem csupán érdeklődnek az öntözőrendszer ára után, hanem meg is valósítják ezt a beruházást.