Home » Építkezés » Lépjünk fel hatékony a vizesedés ellen!

Lépjünk fel hatékony a vizesedés ellen!

Vannak olyan helyzetek, amiknek a kezelése egyszerűen nem várhat sokáig. A vizesedés ellen muszáj mielőbb tenni valamit, mert különben a helyzet könnyedén elfajulhat. A sóvirágok megjelenése a vakolaton elsőre csak az esztétikát rontja, de ez korántsem minden. A lakáson belül a nedves foltokon penésztelepek képződhetnek, rosszabb esetben pedig a fal lerúghatja magáról a vakolatréteget és mindent, ami azon van, így akár a csempét, díszkő burkolatot ugyanúgy. Érdemes ezt megelőznünk!

Sikeres küzdelem a vizesedés ellen

Ahhoz, hogy a vizesedés ellen sikerrel tudjunk küzdeni, először muszáj megismernünk a kiváltó okot. Gyakran a rossz vízelvezetés a ludas. A megfelelő vízelvezető rendszerek telepítése vagy azok felújítása gondoskodhat róla, hogy a nedvesség távol maradjon az épület lábazatától és falaitól. A külső falak repedéseinek és sérüléseinek javítása, a tető és az ablakok tömítéseinek felülvizsgálata sem árt rendszeresen megtörténjen. A légáteresztő vakolatok és festékek alkalmazása segít a falak szárazon tartásában és megakadályozzák a penész kialakulását. Mindezek megléte esetén a vizesedés ellen történő küzdelem egyszerűbbé válik.

Megelőzési tippek a vizesedés ellen

A probléma megelőzése érdekében érdemes rendszeresen ellenőriznünk az épület külső állapotát, különös figyelmet fordítva a vízelvezetésre. A rendszeres karbantartás, mint például a tető és az ereszcsatornák tisztítása, szintén kulcsfontosságú lehet. Sok esetben ugyanis a sérült ereszből lecsorgó nedvesség jelenti a fő problémát. Ha pedig a lábazat vízszigetelése hiányzik, akkor a SikaMur® InjectorCream-100 segítségével akár még azt is pótolhatjuk.