Home » Áruk és szolgáltatások » Ágaprító gépek: árak és egyéb hasznos tudnivalók

Ágaprító gépek: árak és egyéb hasznos tudnivalók

A kertes házban élők ugyan élvezhetik a természet közelségét, de ugyanakkor felmerül az a probléma is, hogy mi legyen a lemetszett ágakkal. Legyen szó gyepszellőztetésről, a fák és cserjék metszéséről, formára igazításáról, a létrejött zöldhulladék elhelyezése nem egyszerű dolog. Míg a leveleket és a levágott füvet a szemétszállítással foglalkozó cég a meglévő feltételek esetében elszállítja, addig a faágakkal már más a helyzet. Ha szeretnéd elkerülni, hogy egy hatalmas kupacban álljanak ezek, akkor érdemes a modern technikát segítségül hívni.

A kerti hulladék elégetése nem opció. Az elmúlt évtizedek szokásait fókuszba helyezve sokaknak a kerti hulladék elégetése jut eszükbe. Mielőtt azonban hatalmas füsttel járó tüzet raknánk, és a kevésbé biztonságos megoldás mellett tennénk le a voksot, ismerkedjünk meg az ágaprító gépek kínálta lehetőségeken. A különféle ágaprító gépek közül elektromos és benzinmotoros változatot is választhatsz, így egyéni preferenciáid juthatnak érvényre.

A kerti hulladék égetése nem saját magunknak, sem a szomszédoknak nem túl kellemes dolog. Bizonyos időszakokban egyenesen tiltott a tevékenység, ráadásul tűzveszélyes, és környezetvédelmi tekintetben sem állja meg a helyét. A kerti hulladékok eltüntetésére sokkal jobb módszer az ágaprító gép használata. A cél nem más, mint az, hogy minél kisebbre vágjuk össze a növényi hulladékokat. Az árak rendszerint a márka, a teljesítmény, a meghajtás formája szerint alakulnak, de nem mindegy az sem, milyen funkciókkal áll rendelkezésre az eszköz.

A lágyszárú növényi részek és a levelek esetében a komposztáló építése kitűnő választásnak bizonyul. Akár néhány raklap egymáshoz rögzítésével is megszülethet a mutatós és hasznos kerti elem, melynek tartalmát tavasszal nagyszerűen ki lehet használni. Ha ágakról, nagyobb növényi részekről van szó, akkor az ágdaráló gép a jó döntés. Többféle teljesítménnyel rendelkező eszköz is elérhető a kínálatban, de az elérni kívánt apríték mérete is beállítható. Az ágakból akár mulcsot is előállíthatsz, de az aprítás során komposztálható alapanyag is születhet, ami kifejezetten hasznos a gazdálkodást illetően.